1 Αυγ 2011

Μερλιν Οτι

Κορυφαία σπρίντερ όλων των εποχών γεννήθηκε το 1960. Η εκπλητική αυτή σπριντερ , είναι κάτοχος ενος μοναδικού επιτευγματος , καθώς εχει κερδισει 73 συνεχόμενους τελικους απο την περιοδο 1989-91 , οταν το ρεκορ της το σταμάτησε η Ιρλίνα Πριβάλοβα
στο παγκοσμιο κλειστου στίβου στα 60μ
Η μαγεία του κλασικού αθλητισμού είχε αγγίξει την ψυχή της σε ηλικία 16 χρόνων όταν παρακολούθησε στη μοναδική τηλεόραση του χωριού της τη νίκη του συμπατριώτη της Ντον Κουόρι στην κούρσα των 200 μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Μόντρεαλ.
Την επόμενη ημέρα αποκάλυψε στη μητέρα της Τζόαν ότι είχε πλέον αποφασίσει για το μέλλον της.
Επάγγελμα και συνάμα χόμπι ο πρωταθλητισμός
Το 1978, οι δυο τους, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Τζαμάικα, το Κίνγκστον, για το εθνικό πρωτάθλημα Εφήβων · Νεανίδων.
Το νησί γιόρταζε μια από τις πιο σημαντικές θρησκευτικές εορτές και η πρωτεύουσα είχε κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες.
Μάνα και κόρη δεν είχαν κλείσει κάποιο ξενοδοχείο και δεν έβρισκαν με τίποτα διαθέσιμο δωμάτιο.
Η πρώτη σκέψη ήταν να κοιμηθούν, την παραμονή του αγώνα της Μέρλιν, σε ένα πάρκο με σεντόνι τα άστρα.
Η δεύτερη να αναζητήσουν έναν μακρινό ξάδελφο της μητέρας της, αστυνομικό στο επάγγελμα.
Τελικά η λύση βρέθηκε.
Ο ξάδελφος φιλοξένησε τις δύο γυναίκες σε ένα από τα ελεύθερα κελιά του κρατητηρίου του αστυνομικού τμήματος, όπου υπηρετούσε.
Την επόμενη μέρα η Μέρλιν αποφυλακίστηκε και κέρδισε με ευκολία την κούρσα των 100 μ.
Η αρχή μιας απίστευτης καριέρας και μίας πολυτάραχης προσωπικής ζωής, με γάμους, δυνατούς έρωτες και χωρίς τη γνωριμία της μητρότητας είχε ήδη ξεκινήσει.
Η Ότι είναι ένας ζωντανός θρύλος του στίβου, καθώς έλαβε μέρος σε επτά Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κάνει αρχή από τη Μόσχα το 1980. Τότε, σε ηλικία 20 ετών είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο ενώ σε μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα κατέκτησε συνολικά 29 μετάλλια στην τεράστια καριέρα της. Παράλληλα, το όνομα της φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στα σπριντ στις παγκόσμιες λίστες της IAAF και είναι η κάτοχος της τέταρτης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στα 100μ. με 10.74 και της τρίτης στα 200μ. με 21.64.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου